Kawan - kawan

Thursday, June 3, 2010

Apa kita buat bila kita sayang sangat pada seseorang ?


Memang tak boleh dinafikan bila dah sayang macam macam kita buat demi seseorang .
Tak kisah relationship yang macam manapun. Dah nama pun sayang, buat apa saja.
"Berkorban apa sahaja"

Ada yang sanggup bergadai nyawa.
Ataupun ada juga yang sanggup membahayakan diri sendiri tanpa memikirkan risiko yang bakal dihadapi.
Tak kisah sayang terhadap family ke , kawan ke atau kekasih.Yang tak tahan tu budak-budak sekarang sanggup menggadai body bagi pada bf, lepas tu buang anak, masuk tv.Adoilah .Mereka tak sakit ke beranak , sampai sanggup buang anak? Tentu kecewa ibu bapa mereka bila tahu apa anak mereka buat kat luar. Nauzubillah.

Macam Tifa, tak kisah la penat macam mana pun dari kerja, balik rumah nak kena serve for anak and suami.Nak kena masak, kemas rumah , buat itu and ini. Penat tu memang penat , tapi tolak tepi segala kepenatan tu. Kadang-kadang , fikir untuk diri sendiri pun tak sempat ye dak . Yang penting ikhlas ko .
So kerja yang kita buat tu, kita rasa sangat menarik la kan. Walaupun banyak.

Pada yang disayangi , hargailah segala pengorbanan yang dilakukan oleh orang yang sayang kat anda.
Jangan pula yang tengah-tengah bercintan - cintun , at the same time bercinta dengan orang lain.Itu tamak tu.
Nak pula yang dah berkahwin. Ada kekasih gelap pula tu. Tak boleh terima betul perkara macam itu.
Yang belum kahwin , boleh terima juga. Anda ada peluang untuk mencari selagi belum berkahwin okay.
Ingat hukum hakam. Nanti bila masa di soal, tak terjawab baru tahu.

Appreciate la mereka, dengan perkataan sesimple "Thank you".Thank you pun dah cukup. Tak payah bagi apa-apa pun tak ape.
"My 2 cents setelah membaca surat khabar online"

No comments:

Click click Nuffnang