Kawan - kawan

Thursday, June 3, 2010

Lagi lagi panggilan yang tidak di undang

Aduhai ...sejak guna credit card ( itu pun guna buat isi minyak aje) ,
selalu sangat dapat panggilan tak diundang .
Please la jangan ganggu hidup hamba.
Kalau Tifa mau cari card diskaun saya boleh cari sendiri tapi saya sekarang saya tak mahu ye....
Yang tadi memang sangat no manner kerana saya belum habis cakap dia terus letak .
* Tifa mahu cakap Sorry, i'm not interested. Tak sempat :)

Sales Person : Puan , saya Iskandar nak bagi discount card untuk holiday di gunakan bersama Visa Master Card.

Tifa : Saya tak berminat. Awak bukan nak bagi percuma pun, saya kena bayar.

Sales Person : Kenapa puan tak mahu terima discount card ?

Tifa :Sorry, encik, saya pernah mendapat panggilan yang sama macam ni and the same product .

Sales Person : Terus letak ko.

Please ...please jangan kacau lagi. Memang emo betul bab bab ni sebab mereka mengganggu emosi saya .
Nasib baik saya still bersabar lagi.
Yang pelik mana mereka dapat phone number saya.
Ini menjadikan phone number saya seperti nombor telefon awam.
Sesuka hati mak diorang mahu telefon .
Saya bukan kenal diorang pun .
Gunakanlah saluran yang betul and sales cara macam ni bukan effective pun.

3 comments:

Miss Rouge said...

hahaha bagus k tifa. bagi sebijik macam tu bagi diorang tak kacau2 dah.

hayatizain said...

salam,

betul geram betul kalau dpt call mcm ni tgh2 keje. Ada sesetengah tu angkat-angkat je terus cakap "Puan kami dalam proses nak hantar kad bla bla bla dekat puan".First time dulu sy mcm terkejut..layan la jugak sekjap they all. Tapi seboleh mungkin they all tak kan mention pasal bayaran. Nampak mcm kad tu mcm free je padahal ada one time payment or annual fees. Skrg saya pun mcm you. Baru first ayat terus saya cakap tak berminat.

chekna said...

selalu gak dpt call camni.. sebab tu kalo dpt call no yg pelik2 ni mmg malas nak angkat... tah macam2 yg diorg ni offer.. buat xlayan je..

Click click Nuffnang