Kawan - kawan

Thursday, May 6, 2010

Berhati hati kepada Pengemar bawang goreng

Perut Tifa and hubby kelaparan.
Tifa mahu ajak hubby makan .
Tapi tak tahu mahu makan apa malam malam buta begini.
So we decided to makan me segera.
Sudah lama tidak sentuh mee segera :)
Yelah BF kan mestilah memakan makanan berkhasiat sahaja.
Ini kes malas mahu keluar rumah. Jangan tiru macam saya ye.
Sekali sekala aje :)
So we all cepat-cepat turun bawah selepas Farhan betul -betul lena.
Tifa la yang kena masak itu.
Simple dimple. Main campak campak sayur, cili api dan perencah.
Then nak makan panggil ayah.
Tengah makan, "makan bawang goreng dengan me segera sodap juga"
Tifa pun ambil la kat dapur.
Tengah kunyah kunyah , tergigit sesuatu yang liat.
Ia adalah bawng goreng.
Tapi asal la liat semacam.
Setelah diamati ia adalah STRAW mak ko.
Tifa ingat bawang goreng yang dibeli dipasar yang plastik lutsinar buatan sendiri tu kira tak adalah taruk straw ke apa apa.Rupa-rupanya sama aje.Maybe they all repacking ke apa ke untuk mengaburi mata kita.
Nak tolong bangsa sendiri pun, buat macam ini juga.
Ini bukanlah cubaan untuk merosakkan periuk nasi orang.
Tapi ni dah menganiaya namanya.
Bayangkan banyak juga makanan yang kita suka tabur bawang goreng diatasnya untuk menambah rasa dan sebagai hiasan.
Last last jadi macam ni.
Lepas ni , Tifa buat bawang goreng sendirilah.
Sakit juga hati ni.Sabar ajelah
Menyusahkan usus perut aku untuk menghadamkan straw.
Ish dalam banyak-banyak makanan di dunia ni, idak le aku nak makan straw.
Dulu tak percaya, sekarang dah terkena pada batang idung sendiri kan dah padan muka :)
Hati -hati ye kawan-kawan.
Ibu sudah sound ayah, kalau sup ayam , Tifa akan buat bawang goreng sendiri.
Tifa suruh dia pilih, nak makan straw ke nak makan bawang goreng yang tak rangup...yang penting no more straw.

3 comments:

Nieza Ishak said...

kami sekeluarga tak minat bawang goreng.

kalo makan kat luar, kalo letak rencah2 atas nasi atau sup tue .. mesti hubby membebel2.

pastu siap pesan .. takmoh sampah2 atas nasik daun sup + bawang goreng)

tifa said...

bagus..selamat Nieza :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tifa... I dah lama tak beli bwg goreng segera semenjak terjumpa ulat dlm tu...hee..super disgusting kan?

Click click Nuffnang