Kawan - kawan

Tuesday, February 9, 2010

Breastfeed memerlukan support orang tersayang ...

Last week , 
Ibu pergi visit my friend yang beru bersalin.
Seronoknya tengok baby. 
Farhan dah kira beso.Kih kih kih...
Sign nak adiks la tu ...
My friend ada tanya pasal BF ni.
Sebenarnya ibu try untuk buka mata dia betapa banyaknya faedah BF ni...

Sedar tak sedar, yang mengexplainkan semua pasal BF ni adalah MY HUBBY ok .
Ibu biarkan aje... ibu rasa dia dah naik sheikh. Khusyuk dan bersungguh sungguh dia bercerita . 
Adalah dalam15 minit baru dia tersedar yang patutnya ibu yang patut cerita pasal BF ni.

Baru ibu sedar yang selalu ibu dok bebel yang dia buat macam tak dengar rupanya lakiku 
seorang yang prihatin .
Memang ayah sangat sangat support BF because my FIL suruh BF kan Farhan .
Macam macam cara kami buat suaya susuku keluar :)
Anak buah my hubby semua BF.
Sebenarnya , laki ku bukanlah orang yang banyak cakap.
Nak suruh dia cakap pun susah lorr...
Sekarang ibu dah tahu betapa ayah ambil berat tentang BF ni.
TQ ayah .

3 comments:

Nieza Ishak said...

husband nieza still takmoh banyak cakap pasal BF la Tifa walaupun dia la tukang support 200% nieza bfkan anak2.

kalo ada opismate dia jumpe blog nieza, pastu tanya2 pasal BF... dia dah blur2 + malu kot nak share experince tapi masa nieza pantangkan suffiya (1st doter) dia la yang banyak carik infooo cemana nak handle nieza + anak.

seronokkk bila ingat ..

indah sebenarnya dunia BF ni .. mmg seronok kalo kita dapat sharekan dgn kwn2 kan ...biar semua kwn2 dapat rasa keseronokkan itew.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bagusnya hubby you!my hubby pun support jugak tapi isterinya tak kuat semangat.campur fm jugak akhirnya :P

eynda said...

Hubby eynda support 100% bf tapi dia tak tau nak citer kat orang...katanyer eynda lebih expert hehe...

Click click Nuffnang