Kawan - kawan

Tuesday, January 26, 2010

Monitoring budak comel

Ibu received call from mak mun after lunch. she said farhan panas badan.
Tak mau makan and minum pulak tu. sudah ibu memang sangat risau okay.
dah lah ada meeting. Kelam kabut ibu. dahlah kena attend meeting. dua meeting pula tu.
but ibu calm dulu call ayah and inform dia. dia pun tak boleh juga, dekat kl.
so ibu yang paling dekat dan mestilah ibu yg ambil farhan.
attend meeting tapi kepala otak teringat farhan. ibu ada juga call mak mun tanya progress.
mood tak de.
mana tak risau pagi tadi elok je camna boleh tiba tiba demam.
abis meeting i cabut. pecut laju tak ingat apa selain farhan. sampai aje ibu cari farhan la.
memang kepala dia panas. merengek minta dukung tapi active semacam. mak mun kata farhan baru mamam. lapar sangat la tu.siannya. terus bawa pi klinik yang biasa ibu pergi.
baru aje bawa farhan hari jumaat sebab batuk. doktor check temperature farhan. 38 degree okay.
itu pun farhan baru lepas mandi.
sangat gelabah ibu. so farhan dapat ubat bontot. mengamuk tak ingat dia.
nangis sampai keluar air mata. doktor bagi ibu tips and advice and suruh monitor temperature. kalau tak turun, bawa hospital. ni tengah teman dia tidur la ni nak ibu dia depan mata.
takpe ibu bagi peluang sebab anak ibu tak sihat.
cepat sembuh ya budak comel.

2 comments:

eynda said...

Farhan dah sihat ke??

tifa said...

Belum lagi . Badan panas sangat :(

Click click Nuffnang