Kawan - kawan

Thursday, August 5, 2010

Shopping express

Tak pernah dibuat orang .....
Siap pakcik kastam tanya ...
Bet ul ke korang ni ?
"Bila balik ?"
"Hari ini "
"Biar benar? Kalau saya jadi awak, saya duduk rumah tidur ..."
Lalala...apa kami kisah ?
Kami mahu, so kami buat ....
lak tu shopping sebelum puasa senang ....

Medan ......destinasi shoppimg satu hari kami..tak plan pun ..redah aje...

Kisah di awal perjalanan...

Awal -awal tu , kami check in, tunggu barisan nak check in di Air Asia hampir 45 minit...risau jugak,asal barisan tak gerak2....masa boarding dah nak dekat dah ni.....
After 45 minit br ada announcement suruh masuk lane ekspress...Suka hati mereka aje announce barisan berapa...then orang yang tengah beratur dia suruh ke tepi...
Memang no manners langsung ..Kami kata barisan dah lama tak bergerak ......dah tunggu lama....Siap customer service balas "Sapa suruh lambat? " dengan kasarnya.
Memang saya sangat tak suka dengan jawapan orang yang kurang ajar itu.
Tak pergi kursus ape. Memang tak boleh blah.Hello, kami bayar guna duitlah bukan guna daun kering .
Emo sedikit...tapi itu tak merosakkan mood nak shopping kami.....

Then flight 1/2 jam ....ada orang jemput kami .Peramah .....kami memang dah chop pakcik tu awal-awal .Percakapan macam orang Malaysia.....lawak pecah perut. Lepas ni nak guna pakcik ini lagi la......
Destinasi pertama....makanlah ....alpokat memang sedap.Lauk pauk macam-macam di depan kami. makan 6 orang lebih kurang RM140. Not bad. Banyak pula tu kami makan . Memang tak breakfast coz nak tunggu makan tengah hari.......

Then kami bertolak ke Pasar ikan yang bukan pasar basah , tapi pasar yang macam-macam ada.
Telekung la....skill nego kena tinggi. Beli barang jangan tak nego ye...sila nego ye . Kalau takrugi...
Cari kain lace orang pesan. Belek telekong , beli buah salak , cuci mata tengok langsir, Cuci mata n buat list for next time punya trip. Long list wooooo.......

Then kami pergi medan shopping mall....shopping baju Farhan . Murah gila.....sale 50% plus 20%....lepas bayar dapat kupon free 50,000 rp ...sambung shopping lagi dan lagi. Menggila beli barang Farhan ...syokkkk..Beraya sakan kali ini....Tifa punya baju pun ade..Harga nya unbeleivable dengan kualiti sebaik itu.

Then kami lepak minum2 setelah bershopping di situ .
Then kami pergi tempat orang buat telekung buatan tangan .Cantik wooo.Rembat untuk my mom and my babysitter .
Then pergi beli kek lapis..enak enak enak .....bawa pulang ....

Trip yang pendek ..tapi kami dapat apa yang kami mahu .......
Pulang lebih kurang pukul 1 sampai rumah ...
Masuk rumah sambung borak ngan en hubby.
My hubby tifa beli perfume aje...
En hubby kata , kalau dia pergi sekali confirm shopping lebih banayak lagi...
Worth walaupun singkat .
Tapi sebenarnya kerja gila.
Anyway ..mahu pergi lagi......

2 comments:

Hanz said...

Wah! Tukar layout..seksi amoi tu..vogue-licious! :)

eynda said...

Ramai jugak yg buat style cam tu...sekarang malaysia - indonesia macam dah dekat je :-)

Click click Nuffnang