Kawan - kawan

Thursday, April 29, 2010

Avillion PD retreat

What a nice place ....
Avillion PD...
Tifa pi ikut my friend ...
Mula mula kami sampai ....kami dihidangkan dengan air yang sedap..Fruit punch

Then after minum , k wati bawak kami jalan jalan melihat keliling hotel tu .
Memang cantik tak hengat , bagus untuk pasangan berchenta yang dah berkahwin la ye...
Siap ada chalet atas air .Antara pemandangan yang dapat Tifa ambil sebelum battery phone abisss...
Waktu ni la nak habis.
Menyesal tak bawak My D60 :)
Best jalan jalan ...hirup udara segar ..tapi tak ada aircond ....panas juga syh ....
mungkin concept hotel ni kot .....
Sementara tunggu yang lain sampai , kami dibawa lunch .
Makanan simpel tapi macam - macam .lazat pula tu.

I like cheese cake and tempatnya memang very nice .
Rugi tak pergi .
Tifa nak ajak my abang for 2nd honemoonlah :)
Lepas lunch and yang lain pun sampai ...
Ada demo by lancome how to make up and how to take care of your skin .
He gave lots of tips and tricks and how to choose your foundation that perfect your skin tone , camna nak nampak pipi kurus and dia perkenalkan Lancome BB cream. Tifa ingat jepun n Korea je ade BB cream. Rupa rupanya dah jadi trend. Love it .I dah try Lancome bb cream, memang tak oily la .
Nampak natural maa..
I like , nak cari la.
Yang best sekali dia ajar make up guna tangan lagi senang n jimat .
Tak yah nak beli berus berbagai.Bagus2.
Yela bukak nak make up macam artist pun .Cuma nak daily make up aje.
Macam yang one of the peserta cakap, make up ni untuk enhancement aje.
Nak cantikkan apa yang dah ade .
Setuju tak ?

Then kami pun di bawa ke avi spa. Urut urut kami sambil tengok view yang cantik .

Sambil urut2 tengok laut , macam best aje. Syok juga mempampered kan diri .
Gambar tak ade ye sebab battery dah abis.
Tapi memang cantik la .
Sambil tunggu turn , siap dihidangkan dengan coffee and tea dan juga food.
Kalau cakap pasal makan , cari Tifa . Ajak i lawan makan k ?
I kuat makan :)
Then sampai la time mak dara nak posing area kawasan spa tu . Jangan tengok orang yang berposing tu ye . Sila lihat view kat belakang nye :)
Gambar ni pun ihsan drpd k wati .
Sapa suruh tak bawak kamera .Dah padan muka .
Yanng penting kami enjoy even PD ke SAlam sebenarnya jauh .
                                                         *Gambar spa daripada jauh.
                                                            Air tengah surut tu.
Kami juga dapat berkenalan dengan aunty aunty yang vougie de vas yang sangat sporting dan willing to share kisah kehidupan mereka.Kami talk about make upla, botox la, lelaki la ..macam macam la .
Semoga dapat jumpa mereka lagi.
Last word , nak datang lagilah :)

3 comments:

eynda said...

Rindu kat avillion...

tifa said...

Best kan Eynda...

elin said...

avillion brape ye rate dia satu mlm?

Click click Nuffnang