Kawan - kawan

Friday, January 29, 2010

Dah sembilan bulan ke?

Siang jadi malam , malam jadi siang . Tup tup Farhan dah sembilan bulan . Ibu suka skodeng what Farhan can do :)

Almost walking -

Berjalan tak le tapi egang tepi kerusi , pegang meja sambil jalan-jalan .Boleh kira ke tu :)
Bila berdiri je nak duduk .Tai kalau ibu yang pegang dia, punyalah malas nak berdiri .

Shoes? Not yet

-Kalau dipakaikan kasut, confirm Farhan cabut. Tangan dia un dah boleh capai kaki. Kadang kadang dia suka gigit kaki sendiri . Nak adik ke ?

Playing and learning

Yes, Farhan suka pada mainan yang berbunyi. And apa yang ibu buat dia akan ajuk. Seronok betul waktu ni.

Coping with separation

- Nangis aje, nak pi toilet pun susha . Kadang kadang ibu bawak je. Kalau tak ibu biarkan dia menangis kat luar pintu. Nangisnya takkan berhenti selagi ibu tak dean mata. Ayah pun tak boleh pujuk maa.

Trying to travel

- Memang ganggu rutin Farhan . And dia akan rasa tak selesa. Yela duduk dalam kereta pula tu. Kadang - kadang dia merengek nak tidur.Kalau ada kami berdua jangan berangan Farhan nak duduk dalam car seat. Pasti dia menjerit :) Sekarang ibu dah mula duduk belakang sebab luas untuk Farhan bermain . Kalau tak mesti dia kacau ayah nak driving. Bahaya tu !

Language comprehension

"ma" , "bah " , "ateh "

Ibu memang tak boleh lagi . Sob sob :(

Is my baby developing normally?

Normal la kot . Insyaallah okey aje. Ibu dha mula baca stiry book even dia tak Faham .

Yang best bila ibu menyanyi Farhan mula bertepuk tangan . Even bangun tidur pun dia boleh bangun dan tepuk tangan . Yeay!

Then dia lambai tangan bila ibu nak pergi kerja, and we together lambai kat ayah pergi kerja.

Seronoknya


* Hari ni my friend tengah sakit sakit nak beranak telefon me, kelakar betul si budak itu .

I call back his hubby, and his hubby tengah calmkan my friend.

Tak sabar nak tunggu berita baik :)

Teringat masa ibu nak dapat Farhan dulu :)

Click click Nuffnang