Kawan - kawan

Wednesday, November 4, 2009

Baby carrier ka sling ?

Hobi ibu ngan ayah Farhan ialah suka pergi window shopping . So farhan pun terpaksalah join activity ayah n ibunya . Memang itulah aktiviti mingguan kami. Pi makan , survey barang dan balik . Ada sekali tu kuar dari pagi sampai ke petang. Nasib la ko Farhan dapat ayah dan ibu yang gila shopping . Tunggu Farhan beso sikit ibu bawak pi tengok wayang k ?? Kitorang pun kaki wayang.
Sejak akhir2 ini, Farhan dah tak mahu naik stroller. Pening kami dibuatnya . Dia x akan berhenti menjerit selagi ayah n ibu tak angkat dia. So stroller tu jadi tempat ibu dan ayah letak barang shopping . Kami bergilir2 dukung dia. Sampai lenguh tangan memegangnya. Mana taknye dulu lahir br 3.1kg sekarang dah almost 8 kilos . Nak compare to his cousin Farhan x nampak besar pun . Tapi bila dukung memang terasa. Bukan ibu sorang je yang cakap. Ayah pun cakap macam tu .
Kitorang guna baby carrier yang dapat free daripada avent tapi dah x boleh menampung Farhan yang semangat itu . Last week pi jalan2 memang bebetol surrender, kitorang dah x larat dah . So kitorang decide nak cari baby carrier or x pun sling yang ok sikit . Ni ibu survey2 nak propose kat ayah .Nanti boleh la ibu bawak Farhan jalan jalan dengan baby carrier.. Baby carrier ni macam ok jugak . Tapi harganya boleh tahan . Takpe2 propose dulu kat ayah. Untuk anak mesti dia dah kesah kot.
I like this . Ada corak2 sikit tapi selesa ke tidak belum tau . Macam besh je Farhan duduk macam ni . Tapi kalau Farhan tidur macam mana ye???Mana satu nak pilih ye . Telah sedikit confuse. Balik nanti tanya Farhan mana satu yang dia suka. Penggunaan stoller akan diberhentikan buat sementara sehingga Farhan dah besar sikit x pun tunggu adiknya..( lambat lagi ehehe)
How abou sling ? Blum surveylagi ...

Ok ke ibu pakai ? Ok jugak kot ..Boleh buat cover untuk BF Farhan masa jalan2 . Tapi ibu dah ada nursing cover. ...Pening pening . Dah rambang mata la pulak .
* all the pic are from mybbstore.com

2 comments:

Chenta said...

apsal nak pening?
gune kain batik tu je mcm org indon bwt. dye kecik kejap je. tak lama lg dah besar. hahaha.

tifa said...

x vogue la ibu dia ...eheheh

Click click Nuffnang