Kawan - kawan

Monday, March 28, 2011

Berjalan di AQUARIA

Semalam Tifa bawa Farhan ke Aquaria.
Asyik tengok dalam gambar aje …macam tak aci .
Nak bagi aci, so, Tifa nak bagi Farhan experience yang real pula.
Mula mula dia macam terkejut tengok ikan yang lebih besar daripada dia .
Kalau naik atas ikan tu macam boleh aje .
Siap menjerit ketakutan.Takut takut pun ada hati nak tengok lagi.
Lepas dah berani, macam tak mau balik pula .
Bukan ikan aje yang ada di sini ,ada juga beberapa binatang yang lain .
Macam tak percaya aje Farhan bila dia sampai Aquaria.
Biasanya mak dia bawak pi shopping complex aje.
Tak tau pula shopping complex yang ni dia boleh jumpa ikan besar .
Tifa bawa Farhan pi Aquaria as ‘hadiah’ sebab dia dah kenal hidupan laut.
So that’s why bila dah kenal, so seronok sikit bila nak bawa ke sini .
Bila dia Nampak ikan terus dia menjerit.
Kami perhati aje gelagat dia.
Ternyata dia memang seronok.
Mak nyer pun excited juga. This is our 1s st time ke Aquaria.
Bayaran masuk RM 35 for adult .
Farhan free aje sebab below  3 years.
Hari  ni sibuk dia bercerita Nampak ikan besar lagi banyak .
Malam tadi punya seronok sampai mengigau ngigau ko ……
Tapi Aquaria ni tak la sebesar yang ada kat Singapore .
Tapi oklah kan …..


2 comments:

Suliana said...

best kan tgk ikan.. :-) tapi mhl tiket entry dia..

tifa said...

mahal...kitorang tong tong bayar :)

Click click Nuffnang