Kawan - kawan

Thursday, December 23, 2010

Pengalaman Pertama Saya Memakai Tudung

 

 

@ that time , Tifa masih  sekolah menengah  nak masuk tingkatan satu .

Nak masuk tingkatan satu , diwajibkan pakai tudung .

Nak tak nak kenalah pakai kan kan kan …Masa tu perangai adalah sedikit tomboy.

 

Rupa tudung zaman dulu mestilah bertutup di depan .

Nak pakai tudung pun tak pandai .

Sehinggalah diajar oleh kakak angkat ku .

Thanks to her sehingga membuatkan Tifa pakai tudung till now berkat pertolongan dia.

Kalau tak ada kakak angkatku , nak pakai tudung pun tak tahu.

 

Dulu , tudung depan Tifa selalu tak “L” .

“L” stands for elok .

Term yang budak budak sekolah Tifa selalu pakai.

Selalu senget benget , herot berot .

Bak kata orang tak cantik la .

Tifa selalu tengok orang letak macam macam nak bagi elok .

Ada letak kertas la , plastic la kat depan tudung tu .

Nak cantik punya pasal .

Tifa still macam itu .

 

1st time pakai tudung Tifa rasa Tifa pakai tudung tak cantik sebab muka Tifa tembam , bulat .

Bila pakai tudung, nampak semakin bulat .

Dan bagi nak cover muka bulat Tifa selalu pakai tudung ke depan .

Sampai kena tegur dek kawan – kawan .

Kadang-kadang , ada budak budak lelaki yang nakal suka tarik tudung Tifa .

Tifa tak boleh ingat masa zaman dulu dulu .

Macam mana Tifa pakai tudung keh keh keh .

 

And now macam –macam tudung ada kan ?

Pilih aje dan gayakannya.

Tak mau ingat zaman pakai tudung dahulu yang senget benget dan sememeh .

Sekarang , kalau boleh nak pakai semua fesyen tudung yang ada .

 

 Jom join contest from Kak Zaimah kita .

Detail tengok kat sini ye J

 

http://www.viruspadu.com

 

http://sh0ppink.blogspot.com

 

 

4 comments:

Kie-yu said...

mesti comel je pakai tudung for the 1st time kan :)

tifa said...

kelakar wahaha

isabelle said...

eee.kalo boleh xnak tgk balik gmbr masa mula2 pakai tudung dulu :P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku ms darjah 4, pengawas sekolah :p kena pakai tudung biru :p tp ms darjah 2 dah pakai gi sekolah agama..

Click click Nuffnang