Kawan - kawan

Tuesday, December 14, 2010

Kisah di hospital

Baru aje berjimba jimba di tepi pantai last weekend ,
start semalam Farhan mula demam . Risau dibuatnya .
Tifa tak perasan pun yang Farhan demam.
Masa doktor check tu baru Tifa tahu yang Farhan demam.
Lagi pula tu, Tifa kata Farhan batuk , doktor check , then dia suruh Farhan pakai Nebuliser .
Lepas tu datang check balik .
Farhan memang tak suka betul dengan menda alah tu .
Sempat juga dia cabut .
So , terpaksalah tenaga 3 orang di perlukan untuk memegang dia .
Alahai siannya ....macam macam perkataan keluar dari mulut dia .
"Tolong ibu " "tak nak kakak " "tak nak doktor"
Lepas habis sedut asap . Terus diam sambil kata " dah abis dah "
Then masuk bilik doktor , terus dia melalak .
Anak tak sihat yang buat Tifa lemah ni .
Kita demam okay lagi menggagahkan diri .
Dugaan .
Pada malamnya , Farhan still tak okay .
Dia tidur lena sekejap aje lepas Tifa bagi ubat batuk .
Lepas tu bangun balik .
So pagi pagi lagi my hubby punya turn pula hantar jumpa doktor .
Then 2nd nebuliser .
Macam biasa melalak lah anak teruna aku tu .
Kasihan .
Doktor pesan kalau malam ni tak okay lagi , kena admit .
Hopefully everything will be okay .

2 comments:

isabelle said...

aduiyai..kesian farhan.
mesti u semak kepala ni.hrp2 cepat la dia ok

tifa said...

Memang semak pun. Siap ada lalang lagi

Click click Nuffnang