Kawan - kawan

Thursday, October 28, 2010

My routine

Everyday , kerja Tifa hantar and ambil Farhan .

Itulah routine Tifa since my hubby pergi kerja lambat.

 

Ini adalah masa Tifa dan Farhan  berdua-duaan .

Spend our quality time together walaupun 5 minit.

Kami menyanyi, berbual dan macam –macam lagi la.

Hafal Alif Bata , 123, and abc.

 

Then , kalau dalam kereta , Tifa akan tutup radio dan layan Farhan bercakap .

Walaupun perjalanan take 5 minit , tapi macam-macam kami bualkan .

 

Waktu kecil , dalam kereta Tifa tanya dia itu dan ini sejak kecil lagi .

Tifa pretend dia faham apa yang Tifa cakap .

Kalau orang kat luar Nampak , eee perempuan tu macam orang gila agaknya.

 Cakap sorang-sorang .

Sedangkan mereka tak Nampak ada sikecil dalam babychair tu J

 

And now …

Bila Farhan sudah pandai bercakap .

Mulut dia tak mau berhenti.

Dia tiru apa yang Tifa cakap hari hari .

Sekarang dia yang tanya Tifa and dia jawab balik .

Walaupun dalam baby language.

Perkataan “Apa tu “ memang tak pernah lekang daripada mulut dia .

Kalau boleh semua yang dia Nampak nak dia tanya .

So Tifa pun explain la bila dia nak tahu apa yang dia Nampak .

Nampak burung , Nampak playground, Nampak orang bermain , Nampak anjing .

 

And semalam Tifa sampai umah mak mun , dia sedang tidur

So masuk kereta letak aje dalam baby chair.

Bila  dia tidur macam ni , rasa macam sunyi sangat .

Tak ada teman berbual dalam kereta .

Sempat Tifa snap gambar ni .

Waktu kereta tengah berhenti tau .

Bukan masa tengah bawak kereta okay .

 

2 comments:

Sharinginfoz said...

lenanya farhan tidur

tifa said...

penat bermain seharian kat rumah bbsitter

Click click Nuffnang