Kawan - kawan

Thursday, October 28, 2010

Cara menghilangkan stress...

Apa ?
Stress mengganggu semua system badan kita .
Tobat tak mau stress.
Kawan kawan realise tak bahaya stress kepada tubuh badan kita ?

Tengah stress ni …ntah apa –apa perasaan sekarang …
Korang pernah stress tak ?
Macam –macam masalah yang kita hadapi untuk menghilangkan stress .
Tifa ada problem tak ada problem tetap stress.
So sekarang Tifa tak mau citer pasal jenis jenis stress .
Yang penting solution kan kan kan ?

1.Pedicure and manicure 
Suka sangat orang belai belai kita . Tak semestinya buat kat spa .
               Anda boleh melakukannya di rumah . Cuma bezanya di spa orang buatkan .
               Tapi di rumah kitalah yang mengerjakannya .
               Jadikan ianya satu hobi .
               Berapa kerap ?
               Terpulang pada anda .
               Buat Tifa prefer buat sebulan sekali .

2.       Bersukan
                    Apa aktiviti yang anda suka buat ? Tifa suka main netball , paintball , jogging .
                    Mudah di samping dapat jaga kesihatan .
                    Ringan sikit badan .
                    Peluh pun keluar .
                    Kalau seorang diri , temanilah dengan lagu .
                    Kalau tak pun ajak kawan – kawan atau family join .
                    Kesihatan terjamin , hati pun sentiasa happy .

3.       Window Shopping
I love window shopping . Tak beli pun apa .
    At least kita tahu apa yang kita suka.
   Bila dah tau nak beli kita tau nak beli kat mana.
   Waktu ni la nak survey harga barang samaada mahal ke murah ke .
   Atau mana yang sesuai untuk kita . Seronok , nak pula kalau pergi bersama kawan-kawan yang sekepala dengan kita .
   Dah window shopping
   
4.       Tonton wayang
Ni pun best juga .
Boleh gelak gelak .
Cerita ntah apa-apa pun layankan aje .
Kalau action movie boleh rasa darah gemuruh .
Dan yang penting tak fikir masalah langsung .
Ini therapy yang Tifa rasa paling seronok lah .
Nak nak dapat ticket free from Nuffnang kan kan .
Midnite movie pun ok .

5.       Bermain dengan anak
Confirm hilang stress. Kelam kelibut dengan diorang , bawa mereka jalan-jalan .
Pergi makan aiskrim banyak tak ingat . Memang seronok sangat .
Diorang senyum pun dah hilang stress .
Percaya tak ?
Balik karang cuba lah. Memang berkesan tak hengat.
          
6.       Jalan-jalan cari makan
Makan ?
Sudah semestinya . Makan aiskrim , coklat ke . Boleh dikatakan kebanyakna comfort food. Uish bila dapat makan lega sangat . Suke hatinya .
Diet ? Tolak tepi dulu .
Tujuan utama hilangkan stress.


So kawan-kawan pula macam mana ? Apa tips hilang kan stress ?

“Sharing is Caring “







2 comments:

eynda said...

Sebab tu tak suka pikir yg remeh temeh....ada benda yg tak patut kita ambik serius....enjoy life...try utk berpikiran positif...kalau ada masalah, tarik nafas panjang2...duduk diam2 jap...pikir dgn waras hehe...

faiza said...

thank bunch tipsnya gan..., sangat bermanfaat ^_^

visit me yap...
my blog

Click click Nuffnang