Kawan - kawan

Wednesday, May 26, 2010

Siapa kawan anda ?

Apa ye maksud kawan ? Kawan tu kawna waktu enjoy je ke ? Kawan waktu menagis ada tak ?
Kawan tu mestilah kawan waktu susah dah senang ye tak .
Bukannya kawan waktu kita senang aje. Bila susah mula lah kawan-kawna itu hilang entah ke mana .
Betul tak ?
Manusia memang perlukan kawan.
Jangan pula kawan makan kawan.
Tifa tak suka juga kawan yang talam dua muka.

And kena ingat juga kawan-kawan, kalau sebab duit, kawan akan jadi lawan.
Kawan tu bukan macam main FUTSAL. Mula-mula kejar.. dah dapat sepak..
Kawan tu bkn mcm main SKATE. Mula-mula gosok..lepas tu pijak...
Kawan tu bkn mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..
Kawan tu bknnya mcm PAMPERS.. dah pakai, buang..
Kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai.
Kawan tu bkn mcm PELANGI. Hari cerah takde..hujan gerimis baru muncul..
Kawan tu bkn mcm KERETA. Rosak skit,jual.. ambik kereta baru..
Kawan tu bkn mcm CHIPSMORE.. kejap ade kejap takde..
Kawan tu bkn mcm BANK. Bila dah takde duit,pegi kat sana ambik.
lagi.....kawan tu mcm ape ye????

Kalau dah ada kawan tu , sila hargai kawan anda ye, hormati mereka , sayangi mereka.
Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, sedih, berduka dan sebagainya.

Mari kita ramaikan kawan, bila ramai kawan, ramai kenalan, and boleh share pengalaman.

2 comments:

Florence M. said...

true that !!

Asmahani.A @ AA said...

erm, how about KAWAN tu macam CERMIN?

Click click Nuffnang