Kawan - kawan

Wednesday, March 24, 2010

Tak mau tidur ye !!

Malam tadi ibu jenuh melayan Farhan .
Si kecil ini tidak mahu tidur .
So ibu pun terpaksa melayan kerenah anak bujang sorang ni .
Ibu mula - mula tak ada idea why Farhan tak mahu tidur .
Dia khusyuk bermain .
So ibu decide buat kerja rumah sambil tengok Farhan bermain .
Siap habis lipat baju + jemur baju + basuh pinggan + basuh baju.
Sangat terkejut .
Ibu yang sampai mengantuk menjaga Farhan yang sangat active itu .
And sempat juga Farhan makan empat keping "biskut harimau "kegemaran dia.
Sedang ibu melayan Farhan makan sambil menjemur baju , Ibu terdengar bunyi kereta.
"ayah balik " Farhan secara spontannya keluar perkataan"abah"
di mulutnya sign tanda tahu ayahnya dah pulang .
Melebar senyuman Farhan tak ingat .
Minta ayah dukung .
Main main dengan ayah .
Lepas tu ajak ibu tidur :)
Kesimpulannya, nak tidur mesti tunggu ayah balik .
Masak la macam ni.
Biasany ayah pulan lewat.
Sekarang Farhan dah jadi anak ayah :)

2 comments:

Nieza Ishak said...

anak2 nieza kalo tak cukup korum, mmg taknak masuk tdo si kakak la tuee ..

kalo hubby OS, se-awal jam 8.00mlm kena psiko dia .. lepas iki kena tdo papa takde ... kalo idok dok menunggu papa balik jerkkk ...

tifa said...

Mmmm ..tu la maklumlah budak budak ni semua anak ayah :)

Click click Nuffnang