Kawan - kawan

Tuesday, March 30, 2010

Reward setelah penat bekerja

After penat bekerja mesti ada reward kan ?
Apa Tifa lakukan sebagai penghargaan untuk diri sendiri .Kalau tak buat mesti down punya.
Betul tak ?
Takkan buat kerja semata mata tanpa target .
Kalau tak ada target, hiidup ni hanya untuk bekerja. Macam robot . Mahukah diri sidamakan dengan robot. Ok ...let's find out apa yang Tifa buat k ?

1. Jom pergi spa -Boleh relaks kan seluruh badan . Ada orang urutkan , kalau tak pun badan rasa lega betul after bersauna. Balik rumah sure tidur lena punya.

2. Pedicure and manicure -Pernah cuba? Ini cara orang perempuanlah kan. Tapi lelaki pun boleh juga apa salahnya. Bila lagi kan untuk pamperedkan diri kita.

3. Balik kampung - Ini semestinya. Sebagai terapi minda. Jumpa ibu baap di kampung boleh refreshkan minda kita. Nak nak udara di kampung lebih segar.Dan yang penting kita jumpa orang tersayang :)

4. Makan di luar - Cari lah tempat special sikit. Tempat yang kita jarag pergi. Kadang kadang it's help. Seronok tau keluar makan sekali sekala. Especially bila kita tension .

5. Tengok wayang - Ini favourite Tifa . Tengok wayang memnag syok . Kalau Tifa minta tolong my sis take care of Farhan and we all beronggeng sakan .

6. Cuti pada hari biasa- Tak tahu la anda pernah buat ke tak . Tapi Tifa memang selalu buat ni. Sekali sekala. Kurang jam, tak ramai orang. Maklumlah semua orang pergi bekerja . Kita pergi jalan jalan .Release sikit tension den.

7. Window shopping - Kalau tak beli pun tak apa. Yang penting memuaskan nafsu mata. Suka tengok barang cantik :)

Itu aje yang Tifa buat untuk mereleasekan tension , as reward setelah penat bekerja .Lepas buat semua perkara tu, pergi kerja dengan semangat baru .

No comments:

Click click Nuffnang