Kawan - kawan

Wednesday, May 29, 2013

Cerita Pasal Skin Care and Make up

Make up dan skin care memang tak boleh dipisahkan 

Which one is important skin care or make up ? 

Kalau Tifa , skin care dulu then baru make up 

Bila kulit dah cantik , pakai make up lagilah cantik betul tak ? 


Usha website Laniege , tengok minah ni , daripada aku belajar kat Korea dulu sampai sekarang tak pernah nampak tua . 

Kalau tengok cerita Full House Drama ni masa tahun 2004 , Song Hye-kyo kulit dia cantik sangat .



And compare gambar dalam website Laneige yang latest,Song Hye-kyo nampak muda sentiasa. Tak pernah pernah tua .Asyik muda jer . Jelous sangat .


No wonderlah , mana taknya dia pakai Laneige .


Which is your favourite Laneige skincare & make-up product, and why?”

Mana satu nak pilih ? Banyak sangat . Tak tahu mana nak pilih . Tapi this time i choose mana yang penting dulu dan menepati citarasa sendiri.



Bila usha produk Laneige , aku amat berminat dengan Skin Care dia yang ni .

Hydra Solution 



 Why ?
Currently i'm looking for product yang boleh melembabkan kulit muka . Sebab kalau kulit kering, nanti pakai compact powder nampak tak cantik dan nampak macam orang sakit .


Product ni boleh lembabkan kulit kita . Kalau kulit kering , nak pakai make up nampak kusam ajer . Kulit lembab nampak kulit kita asyik berseri . 

Tambahan pula ,dah hujung 20 an ni , keanjalan kulit dah makin kurang . So produk ni mengoptimumkan pertumbuhan sel kulit kita . 

Plus point kat sini adalah anti kedutan dan juga memutihkan kulit .

 Bagusnya tentang webstite ni , mention about how to apply the produk .





 Make up 



Makeup pula , i will match dengan my personality and easy to wear. Lagipun as a mom , tak banyak masa kan , so definitely i akan choose yang nampak natural look and nice .

Definitely i will choose lip gloss . Supaya ada blink blink effect dekat bibir and terasa bibir sentiasa lembab. Laneige ada variety type of lipgloss .

I will choose Snow Crystal Pure Lipgloss .




Mascara
Criteria to choose mascara for me is long last and easy to remove and feel light , macam tak pakai mascara. Good for daily use . Ibu ibu macam i tak sempat nak belek cermin lama lama . Basic basic pun dah cukup .

Then Volume Setting Mascara is fit for me.


Suka tengok iklan mascara ni . Easy to wear . Nak nak Song hye gyo jadi model dia .

 Eyeliner

For eyeliner , i will choose brush type sebab x comot dan tak sakit then easy to apply .




So tak kisahlah you all nak pilih yang mana satu , asalkan memenuhi citarasa sendiri.

Nak tahu detail pasal event ni tengok kat sini yer K-blogger Laneige 



1 comment:

Anonymous said...

Women who use viagra buy viagra online germany Homemade viagra buy viagra online greece
How to order viagra from mexico viagra-for-sale.com Viagra define buy viagra online canada no prescription
http://buycialisdtg.com/298269.html buy cheap generic viagra online http://buycialisdtg.com/07-20127179.html buy viagra online perscription
http://zbests.com/ czx , watch porn videos
http://buycialisdtg.com/327859.html viagra buy online no prescription http://buycialisdtg.com/adultos-mayores-viagra.html order viagra canadian pharmacy

Click click Nuffnang