Kawan - kawan

Friday, December 24, 2010

Bila tak ada mood nak memasak

Bila stock makanan dah abis , apa lagi mood memasak pun ilang .

My hubby pula dah lapar sangat , tak sempat nak ke kedai .

La pula my atm card tak boleh pakai .

Nampak sangat semuanya alasan malas nak masak .

Kan kan kan ?

Sian betul jadi anak pada Tifa kan kan kan  ?

Sekali sekala apa salahnya .

Lagi pun jarang jarang sekali Farhan makan comfort food macam ni .

Pulak tu nampak iklan fast food , kami buat tak faham .

Tapi takkan kita nak sekat kan ? Kita pun pernah jadi budak budak .

Cuma jangan biasakan aje .

Nasib baik Farhan ni tekak kampung sikit .

Kalau makan sure minta nasi dengan ikan dengan sayur .

 

Malam semalam kami layankan aje .

Dengan penuh perasaan dia makan .

My hubby makan licin , tak pelawa pun .

Ni kes lapar dan yang paling dia suka , the dinner is on me .

Bukan senang nak bini dia belanja.

Gaji baru masuk boleh lah belanja, kalau hujung bulan dah sengkek , Tifa minta kat hubby .

Eheheheh ……

 

Makan dengan family memang sesuatu yang indah .

Get together cerita cerita , makan makan , buat bising , orang keliling pandang pandang dan kami buat tak tahu .

 

2 comments:

isabelle said...

kalo ktorg, skrg ni mmg x berasap la dah dapur tu (oh smlm melingkar kat rumah, tpaksa gak masak).
tapi jenuh cari tmpt mkn best kat shah alam ni. tmpt mkn byk, tapi byk yg hampeh

tifa said...

Tifa setuju Belle , tempat makan banyak tapi bila bab rasa fail .

Click click Nuffnang