Kawan - kawan

Monday, November 1, 2010

Cinta jarak jauh Part 1

Pernah tak alami cinta jarak jauh ?

Tifa ? Pernahlah mana tak pernah .

 5 tahun bercinta, 2 tahun kawen dok jauh la jugak.

 Jumpa 6 bulan sekali .Ada berani ?

 

Perasaan ?

Lonely – Memang ada .

Especially bila Nampak couple berdua-duaan. Lagi hebat dugaannya .

Rasa tang tu juga nak balik Malaysia .

Syak wasangka /jelous ? Mesti ada dok terpk apa bf aku buat kat sana .hikhik bisikan syaitan tu .

Hujung minggu – stay at home aje . Tak pun tidor zzzz smapai petang .

 

Dugaan ?

Ada yang siap kata “ aku bet 3 bulan sure clash “ waktu tu beso gilo cabaran tu .

Rasa macam kena kelar leher ni .

Saya terima cabaran itu …at last kami kawen…so sape yang cakap tu sila tarik balik apa yang anda cakap .

Kami dah kawen dan ada anak satu pun .

 

Apa yang best bercinta jarak jauh ?

Bestnya bila berjumpa . Rasa hilang rindu .

Dan bercinta jarak jauh ni masa bercinta lebih appreciate antara satu sama lain .

Nak jumpa buat plan baik punya .Gunakan masa yang ada.

Waktu paling best adalah masa jemput di airport dan yang tak best sekali bila nak say bye bye di airport .

Memang nanges tersedu sedan .

 

Apa yang lain daripada bercinta jarak dekat ?

Dulu masa cinta kami wajibkan tulis surat macam zaman dulu dulu .

Baru ada feel .

Surat tu buat baca masa nak tidur .

Memang jiwang karat tak hengat .

Sampai sekarang surat tu ada lagi .

Bila Farhan dah pandai baca nak bagi baca harta karun kami .

Banyak tak ingat . Imagine 7 tahun punya khazanah …banyak tu ….

Kad telefon – Paling banyak habis duit kat situ . Nak bergayut la aje .Macam tak puas .

 

Apa yang tak best ?

Bila time bufday no celebration which is dah biasa dah J

Tak best pun ada juga .

Tak Nampak di depan mata la kan .

Bila gaduh , banyak argument dan banyak berselisihan faham sebab tak bertentang mata.

Tapi salah seorang kenalah mengalahkan .* Kalau Tifa cik abe la mengalah ye tak ?

Dugaan sama ada kita suka orang lain atau orang lain suka kita . Baik lelaki mahupun perempuan .

Terpulang pada pandangan masing –masing .

Dugaan itu yang membuatkan kita berfikir worth ke tak cinta jarak jauh ni.

Pada Tifa yang sudah mengalaminya ….memang payah tapi akhirnya kawen jugak kami .Uhuhu ..

Sambung lagi la nanti ye ?

1 comment:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

cinta jarak jauh-aduhai..serik..ms bercinta boleh la..

best nya menang hadiah :)

http://mombloggersplanet.com/gin-jacqie-contest-winners/

Click click Nuffnang